Bij het woord piepschuim denken we aan piepschuimblokken die voor uiteenlopende doeleinden kunnen worden gebruikt. Piepschuim kan dienen als isolatiemateriaal, maar het kan ook gebruikt worden ter bescherming van producten.

Waar piepschuim echter minder bekend om staat, is het feit dat het materiaal ideaal is om gebruikt te worden voor grote letters en logo’s. Denk aan de belettering die u langs de weg ziet staan. Grote opvallende letters, die resistent zijn tegen alle weersomstandigheden en zelfs vandalisme; ook dat kan met piepschuim!

Stel dat u piepschuim wilt gebruiken om uw marketinginspanningen te bevorderen. Waar begint u dan?

Het ontwerp

Voor het ontwerp schakelt u een signbedrijf in. Dit zijn vaak partijen die het proces van bedrijfsletters en logo’s ontwerpen verzorgen van A tot Z. Heeft u een bedrijf op het oog? Dan kan die partij het ontwerp voor u uitwerken.

Wanneer u zelf al iets heeft uitgedacht kunt u het bedrijf instrueren over hoe het logo er ongeveer uit moet komen te zien. Heeft u geen idee wat u wilt? Dan kan het signbedrijf uw logo from scratch ontwerpen. Elk specialistisch bureau zal in staat zijn een mooi logo van het materiaal piepschuim voor u te ontwerpen, dat uiteraard past bij uw huisstijl.

ontwerpen van logo van piepschuim

Creatie

Wanneer het onderwerp is uitgewerkt, is het tijd om de piepschuim reclame te creëren. Het logo wordt uit grote blokken schuim gesneden met behulp van speciale apparatuur. Zodra het project is geassembleerd is het tijd voor de afwerking.

Afwerken van het piepschuim

De afwerking kan op verschillende manieren geschieden. Gaat het om buitenreclame? Dan dient het logo afgewerkt worden met polyurethaan verf. De meeste signbedrijven gebruiken hoogwaardige verf met UV-bescherming, zodat de kleuren door de jaren heen niet vervagen.

Daarnaast hebben de meeste partijen een verscheidenheid aan opties, waarmee het mogelijk is uw logo verschillende kleuren te geven. Het ontwerp van uw logo is volledig afhankelijk van uw wensen en voorkeuren.

Installatie

Hoe uw logo er ook uit komt te zien, de installatie is vrij eenvoudig. De meeste signbedrijven komen bij u langs en monteren het op locatie. Uw gloednieuwe logo wordt met uiterste precisie bevestigd, zodat alles perfect staat.

installatie piepschuim logo's