Een lasersnijmachine is een snelle en efficiënte manier om objecten te snijden en graveren. Snijden met lasermachines is een van de beste snijmethoden en vereist vaak minder ontbramen en afwerking na het snijden. Hoewel dit afhangt van de materialen die je snijdt, staat lasersnijden bekend om het maken van nauwkeurige sneden. Ben jij op zoek naar lasersnijmachine voor jouw bedrijf? Bodorlaser biedt topkwaliteit lasers aan!

Waar worden lasersnijmachines voor gebruikt?

Als we het over lasersnijmachines hebben, dan hebben we het over de krachtige, industriële machines. Deze worden gebruikt voor het snijden van verschillende soorten metaal, waaronder staal, aluminium, titanium, legering, messing, koper en ijzer. Lasersnijden is dus het snijproces voor het verwerken van plaatwerk.

Welke lasersnijmachine heb ik nodig?

Lasersnijmachines op instapniveau bevatten meestal zeer zwakke lasers, alleen geschikt voor licht graveren of snijden. Het gebruik van een te krachtige laser om dik of taai materiaal te snijden kan het oppervlak beschadigen, wat kostbare materiaalvervanging vereist. Daarom is het van belang om je goed te laten informeren over de machine die je nodig hebt.

Als je nog niet precies weet wat je allemaal gaat snijden, is het vaak verstandig om een machine met een hoog vermogen te nemen. Dit geldt ook als je een veel verschillende materialen snijdt. Een machine met hoog vermogen is sterk genoeg om bijna alles te snijden en graveren, waardoor je de flexibiliteit krijgt die je nodig hebt. Lasersnijmachines met een hoog wattage zijn echter over het algemeen veel duurder dan instapmodules. Je kunt voor sommige modellen wel tussen de € 10.000 en wel meer dan € 100.000 betalen.

Wat kost een lasersnijDER?

Als u op zoek bent naar een industriële lasersnijmachines vraag je je vast af wat de kosten hiervan zijn. Net als van veel andere gereedschappen, kunnen deze sterk in prijs variëren, afhankelijk van model, type en vermogen. Als je voornamelijk dikke platen staal wilt snijden, heb je een laser met een hogere watt nodig dan wanneer je dunnere materialen snijdt. Over het algemeen geldt hierbij: Hoe hoger de wattage, des te meer de machine zal kosten.

Fiber lasersnijmachine

Lasersnijden met fiberlasers is energie-efficiënt, nauwkeurig en zuinig voor de meeste high-end industrieën. Fiberlasermachines maken nauwkeuriger sneden in vergelijking met traditionele CO2-lasers en hebben over het algemeen een langere levensduur. Glasvezellasers zijn doorgaans duurder dan traditionele lasers, maar daar staat tegenover dat ze langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Ook hoeven de onderdelen minder vaak vervangen te worden.