Heb ik een architect nodig om mijn huis te ontwerpen? Architecten zijn niet altijd nodig, zelfs niet bij ingewikkelde huisontwerpen. Toch kiezen veel mensen alsnog om een architect in te huren. Dit is natuurlijk niet vreemd. Zelf raad ik ook aan om altijd een architect in te schakelen als je van plan bent om een huis te gaan bouwen.

Redenen waarom een architect uw huis zou moeten ontwerpen

Een architect inhuren doe je niet zomaar. Het zijn erkende professionals die precies weten wat wel en wat niet kan. Deze diversiteit betekent dat architecten mogelijkheden kunnen zien en oplossingen kunnen vinden voor uw individuele behoeften. Hoewel een architect naar aanleiding van jouw wensen enkele aanpassen aan het huis kan aanbrengen, zal een goede architect op jouw behoeften anticiperen.

Bespaar niet op de kosten

Zelfs als je met een krap budget werkt, is het economisch gezien niet logisch om te bezuinigen op het ontwerp. Getalenteerde professionals helpen je kostbare fouten te voorkomen en kunnen ervoor zorgen dat het huis dat je bouwt, bij uitstek geschikt is voor jouw manier van leven. Jacob Veltman Architect uit Winsum is een van de architecten uit Groningen die gespecialiseerd is in onder meer: Schuurwoning bouwen, Prefab woning bouwen en Houtskeletbouw.

Je huis is een enorme investering die je waarschijnlijk maar één keer in je leven zult maken. Zorg er dan ook voor dat dit wordt uitgevoerd door bevoegde mensen. Een architect zorgt hierbij met zijn gespecialiseerde vaardigheden voor praktische oplossingen.

Wat kost een architect?

De diensten van een professionele architect kunnen 8 tot 15 procent toevoegen aan de uiteindelijke kosten van het bouwen van een nieuw huis. Voor kleinere opdrachten, zoals specifieke verbouwingsprojecten, kan een uurtarief worden afgesproken. De architect houdt de factureerbare uren bij en brengt een professioneel tarief in rekening. Hier kun je vooraf duidelijke afspraken over maken.

Huis op maat ontworpen

De prachtige huizen die je in brochures en magazines ziet, zijn bijna altijd op maat ontworpen door architecten. Het zijn de unieke creaties van mannen en vrouwen met verstand van ontwerpen. Maar wat als jouw eigen dromen bescheidener zijn? Moet je een architect inhuren? Misschien niet.