Wonen in Friesland is voor velen een droom. De rustige omgeving, vele wateren en de vrijheid die de provincie met zich meebrengt. Vanuit de waterrijke, rustige omgeving in Friesland ben je bovendien overal snel ter plaatsen. In tegenstelling tot wat men vaak denkt is Friesland erg goed bereikbaar. De provincie is namelijk aangesloten aan de afsluitdijk en vanaf hier rijd je binnen no time naar Amsterdam. Tegelijkertijd willen velen ook genieten van de gemakken van een nieuwbouwwoning. Ben je benieuwd welke nieuwbouwprojecten de provincie op dit moment allemaal telt? Je leest het hier!

Broek Zuid

1.        Broek Zuid naast Joure

In Broek Zuid kun je heerlijk wonen aan het water in Friesland. Het is een fijne thuishaven en voor velen een droom om hier te gaan wonen. De kavels worden namelijk verkocht met een aanlegsteiger in de tuin. Zo krijg je vanuit de achtertuin de mogelijkheid om watersport te beoefenen op de beroemde Friese meren. Hier bepaal jij zelf hoe jouw huis eruit gaat zien! Hiernaast is het mogelijk om energiezuinige maatregelen te treffen. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gasleiding aangelegd. Wil je meer weten? Bekijk de website!

Zuiderhaven Harlingen

2.        Zuiderhaven Harlingen

In het nieuwbouwproject Zuiderhaven in Harlingen komt een kleinschalig nieuwbouwproject vrij. Op deze locatie worden 13 grachtenpanden en 16 erg luxe appartementen opgeleverd aan de haven van het pittoreske Harlingen. De stad Harlingen ligt direct gelegen aan de Waddenzee en is hiermee de enige zeehaven van Friesland. In Zuiderhaven geniet je van de prachtige binnenstad van de stad Harlingen, de architectuur en het comfort van jouw eigen nieuwbouwwoning aan het water.

Wetterfront Grou

3.        Wetterfront Grou

In het nieuwbouwproject Wetterfront in Grou worden 12 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen gerealiseerd. Hiernaast staan er nog 7 vrijstaande kavels ter beschikking. Het project ligt landelijk gelegen, maar tegelijkertijd ook centraal in Friesland. Hierdoor rijd je snel naar de omliggende steden, maar geniet je toch van het buitenaf wonen. Grou is landelijk, dorps en groen! Het dorp heeft een directe verbinding met de bekende meren van Friesland, bijvoorbeeld met het Sneekermeer.