Houten pallets worden veel gebruikt in de industrie, waardoor fabrieken, magazijnen, warenhuizen en andere distributeurs grote hoeveelheden producten en goederen kunnen vervoeren en opslaan. Als u houten pallets wilt kopen voor uw productie- of distributiebedrijf, staat u voor een aantal keuzes, de moeilijkste zijn: investeert u in gloednieuwe houten pallets of koopt u gebruikte pallets? Beiden hebben hun voor- en nadelen, en de juiste pasvorm hangt af van uw behoeften.

Gerecyclede houten pallets

Gerecyclede pallets zijn gebruikte pallets die zijn gerepareerd en weer in omloop zijn gebracht. Vaak vereist een deel van dit proces hergebruik van goed hout van oudere pallets. Dit zorgt ervoor dat de gerecyclede pallets het hergebruik kunnen doorstaan. Hoewel gebruikte pallets uit hergebruikte onderdelen bestaan, zijn deze van zeer hoge kwaliteit. Je krijgt dus altijd gezonde en goed presterende pallets, of u nu nieuw of gerecycled koopt. Mits je het bij de juiste Pallethandel bestelt uiteraard. Woodpacker pallets is leverancier van gebruikte pallets van zeer hoge kwaliteit.

Voordelen van gerecyclede pallets

Gebruikte pallets hebben een aantal voordelen ten opzichte van nieuwe pallets.

  1. Aanzienlijk goedkoper
  2. Snel beschikbaar
  3. Beter voor het milieu
Gebruikte pallets voordelen

1. Aanzienlijk goedkoper dan het kopen van nieuwe

Gerecyclede pallets zijn onmiskenbaar goedkoper dan nieuwe pallets. Daarom, als u met een klein budget werkt of alleen gericht bent op kortetermijnbesparingen, zijn gerecyclede pallets ideaal voor u. In sommige gevallen kunnen hun kosten zelfs 70% lager zijn dan die van hun nieuwe tegenhangers.

2. Gerecyclede pallets zijn al gebouwd, dus ze zijn sneller beschikbaar

Omdat gerecyclede pallets niet vanaf nul worden gebouwd, is de levering snel en dat betekent dat de levertijd van de bestelling over het algemeen korter is.

3. Beter voor het milieu

Door gebruik te maken van gebruikte pallets denkt u aan het milieu. Door het gebruik van gerecyclede pallets hoeven minder bomen gekapt te worden en de levensduur van reeds gebruikte materialen wordt verlengd.

Nadelen van gerecyclede pallets

Gebruikte pallets kennen echter ook nadelen. Het grootste nadeel is dat ze niet het eeuwige leven hebben en na verloop van tijd minder duurzaam  worden. Een goede pallethandel waarborgt een hoge kwaliteit. Als pallets constant gerepareerd worden, zorgt dit er uiteindelijk voor dat ze minder duurzaam zijn dan nieuwe pallets. Maar voor het zover is hebben de gebruikte pallets al een meerdere rondes overleefd.