Alles wat je moet weten over een industriële woonstijl

Een industriële woonstijl is één van de populairste woonstijlen tegenwoordig. De stoere uitstraling, robuuste meubels en stoere afwerkingen zijn uitstekend te combineren met andere interieurstijlen. Kenmerkende materialen die je continu terug ziet komen zijn staal/metaal, hout en beton.

Dé ultieme eyecatcher in je woonkamer

Wanneer we kijken naar industriële tafels dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor eikenhout of rustiek hout als je graag een wat warmere uitstraling wilt. Vaak kun je zelfs verschillende tafelbladen met onderstel te combineren. De tafels zijn in alle soorten en maten beschikbaar. Een tafel is een belangrijk en opvallend onderdeel in je interieur. Droom jij van een industrieel interieur? Dan mag een tafel daar natuurlijk niet aan ontbreken!

eetkamer-industrieel

De eettafel

Een eettafel werd vroeger enkel en alleen gebruikt om aan te eten, maar tegenwoordig is het zoveel meer dan dat. Je kunt eraan eten, spelletjes spelen, gezellig kletsen met je familie en ga zo maar door. Hierom is niet alleen het design maar ook de functionaliteit van de tafel belangrijk. De eettafel in industriële stijl kun je in iedere interieurstijl moeiteloos combineren.

Ook wanneer je woning niet volledig industrieel is ingericht. Heb je een landelijke inrichting? Dan is het ook een ware eyecatcher. Denk goed na over de afmetingen van het tafelblad en de hoogte hiervan. Wil je een hoge tafel, lange tafel en wat voor stoelen wil je erbij? Kies voor bijpassende stoelen of juist allemaal verschillende stoelen. Het is allemaal mogelijk!

industriële eettafel

De salontafel

Wil je naast je eetkamer ook je woonkamer een industriële look geven? Kies dan ook voor een industriële salontafel. Je combineert de salontafel bij je bankstel en je geeft je woonkamer direct een andere sfeer. Een echte blikvanger! De meeste salontafels in industriële stijl zijn uitgevoerd met een houten blad naar keuze en een stalen onderstel. Het hout is vaak ruw opgeschuurd met een stoere wassing.

industriele-salontafel

Stoere kasten & accessoires

Met alleen tafels en stoelen ben je er natuurlijk nog niet. Je stijlt je woning pas echt af met elementen zoals kasten en accessoires. Met een industriële kast kun je allerlei kanten op. Kies je bijvoorbeeld voor een open kast met hout en metaal of kies je voor gesloten metalen locker kast? Wanneer je kiest voor een stalen display kast kun je die vullen met allerlei verschillende accessoires. Zo creëer je volledig je eigen kastontwerp. Denk aan stalen fotolijstjes, hangplanten en stoere kaarsenhouders.

industriele kast

Industriële vloeren & muren

Een robuuste vloer mag niet ontbreken als we kijken naar de industriele woonstijl. Dit kan varieren van een betonnen gietvloer tot een robuuste houten vloer. Kies je voor een betonnen vloer? Dan is het wel belangrijk dat je warmte haalt uit andere elementen in je interieur. Denk hierbij aan stoffen, leer of kleuren. Anders wordt het al snel een beetje kil. Met hout heb je hier minder last van. Hout leeft en brengt automatisch warmte in je interieur.

Ook voor de muren zijn er tientalen opties. Helaas hebben we niet allemaal een mooie bakstenen wand in ons huis. Om toch een beetje dezelfde stijl te creëren kun je tegenwoordig ook kiezen voor behang. Industrieel behang is er in allerlei soorten en maten. Van bakstenen, tot beton wash of een ander dessin.

.

industriele vloeren en muren

Industriële verlichting

Stijl je woning af met industriële verlichting. Van kleine lampen tot grote robuuste stalen hanglampen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast zien we ook veel losse lichtbronnen. Ook die zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van warm licht tot koel licht, grote lichtbronnen en kleine lichtbronnen in aparte vormen.

Heb je geen industriële woonstijl, maar wil je wel graag wat industriële accenten toevoegen? De industriële stijl is gemakkelijk te combineren met een grote diversiteit aan andere woonstijlen. Zo blaas je ook je landelijke of moderne inrichting weer nieuw leven in met een paar industriële accenten!