Word je helemaal warm van de robuuste uitstraling van wijnvat plantenbakken? De populariteit van hergebruikte wijnvaten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Velen verrijken hun tuin met prachtige wijnvat bloembakken en kuipen. Ga jij graag mee in de trend, maar is tuininrichting niet je sterkste vak? Lees dan onze 4 tips voor een prachtige tuin!

Laat geen ruimte over

Velen laten ruimte over in hun bloembakken. Ruimte die opgevuld kan worden met prachtige, kleurrijke bloemen. Maak niet dezelfde fout en plant je bloemetjes dicht op elkaar. Wanneer de bloemen eenmaal beginnen te bloeien en je buren je ineens spontaan complimenteren om tuininrichting, zal je begrijpen waarom we dit als eerste tip hebben meegegeven.

Plant wat je mooi vindt

Het kan zo zijn dat men je aanraadt om bosviooltjes te planten, omdat dat prachtig samengaat met de overigens wijnvat tuinitems. Echter raden wij je aan om te planten wat jij mooi vindt en niet wat men zegt. Hou je van hyacinten? Plant er zoveel je wilt, uiteraard in combinatie met andere bloemsoorten waar je hart sneller van gaat kloppen. Het resultaat is een prachtige eikenhouten wijnvat bloembak; geheel naar jouw smaak!

Plantensteunen en geleiders

Wanneer je planten groeien op kleine schaal heeft dat tot gevolg dat je een goede grondmix gebruikt met veel compost. Hierdoor zullen je planten flink groeien. Afhangende van het type plant zul je hier eventueel rekening mee moeten houden. Wanneer het gaat om zware planten, dienen deze op een gegeven moment te worden ondersteund met plantensteunen en geleiders. Wees hier tijdig bij, zodat ze niet van het ene op het andere moment omvallen.

Bescherm je bloemen tegen kwaadwillenden

Met kwaadwillenden bedoelen we eekhoorns, mieren, muizen en overige dieren die het leuk vinden jouw dierbare bloemetjes te beschadigen. Geef ze geen kans door je planten in te pakken. In de winter is het overigens ook aan te raden om dit te doen, omdat daarmee je planten worden beschermd tegen vorst en wind.