Een goede nachtrust is van groot belang voor zowel uw fysieke als uw mentale gezondheid. Vandaar dat de voordelen van een goed bed en een comfortabel matras nooit moeten worden onderschat. Maar wat zijn nou de voordelen en waarom is het zo belangrijk dat we dagelijks een minimum aantal uren slaap moeten krijgen? We hebben de 8 belangrijkste redenen voor een goede nachtrust voor u op papier gezet.

Verbeter je geheugen

Heeft u ooit ervaren dat u een slechte nacht heeft gehad en de volgende dag op werk moeite heeft om dingen te onthouden? U bent niet de enige. ’s Nachts is niet alleen uw lichaam aan het rusten. Uw hersenen zijn namelijk bezig met het organiseren en het opslaan van herinneringen.

Verlaag je stresslevels

Weinig slapen kan tot gevolg hebben dat uw lichaam reageert door het produceren van stresshormonen. Dit kunt u voorkomen door diep en regelmatig te slapen.

Slapen houdt ons gezond

Tijdens uw slaap produceert uw lichaam extra eiwitmoleculen die ervoor zorgen dat u lichaam in staat is infecties te bestrijden. Voelt u zich verkouden? Dan raden we aan vroeg naar bed te gaan en voldoende te slapen.

slapen op een goed bed

Een beter humeur

Een slechte nacht kan gepaard gaan met een gevoel van opwinding en daarmee een grotere kans op conflicten met mensen om u heen en overige stressvolle situaties. Heeft u daarentegen een goede nacht gehad, waarbij u 8 uur heeft geslapen? Dan zult u hoogstwaarschijnlijk veel kalmer zijn en kunt u op een gecontroleerde manier omgaan met situaties.

Lagere bloeddruk

Een goede nachtrust en een constante staat van ontspanning gaan vaak samen. Ontspanning draagt bij aan een lagere bloeddruk. Slechts slapen heeft daarentegen vaak stress tot gevolg, wat op zijn beurt weer gerelateerd is aan een hogere bloeddruk en daarmee weer een grotere kans op beroertes.

Gemakkelijker gewicht behouden

Ondanks dat er geen directe link zit tussen slaap en afvallen, draagt een goede nachtrust bij aan het onder controle krijgen van uw hormoonlevels. Hormoonlevels beïnvloedden op hun beurt weer uw eetlust en uw verlangen naar calorische maaltijden.

Kleinere kans op diabetes

Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat onvoldoende slaap op de langere termijn kan leiden tot type 2 diabetes. Dit heeft te maken met de manier waarop het lichaam glocuse verwerkt.

Belang van een goed bed

Naast een goed matras is een goed bed van grote invloed op uw slaap. Een kwalitatieve nachtrust gaat namelijk gepaard met een kwalitatief bed. Bent u op zoek naar bedden in Groningen waar u dagelijks heerlijk op kunt slapen en de vele voordelen die hieruit voortvloeien kunt benutten? Kom dan langs bij De Jong Bedden in Groningen, dé beddenspeciaalzaak in uw regio!

bedden in groningen